Facebook

Facebook är i dag världens största sociala nätverk med över en miljard registrerade användare, varav många som varje dag besöker hemsidan för att prata med sina vänner och se vad de har för sig.

Företaget grundades år 2004 av Mark Zuckerberg och ingen kunde då ens föreställa sig vilken gigantisk succé det skulle komma att bli. Det är väldigt enkelt att skapa ett användarkonto på Facebook och du behöver bara en emailadress. Som användare kan du sedan bli vän med andra personer, både de känner i verkligheten och de du aldrig har träffats. Först måste dock en så kallad vänförfrågan accepteras av den andra parten.

Det går även att lägga upp bilder, chatta med andra användare, skriva öppna inlägg som alla kan se och vara med i slutna grupper där man kan diskutera sådant som passar. För den som sedan kommer på att de inte vill ha kvar sin användare är det också enkelt att ta bort den. Facebook passar perfekt för den som vill kommunicera med vänner på ett snabbt och enkelt sätt.

Det är även ett bra sätt att få kontakt med personer som du har tappat kontakten med, eftersom det finns en bra sökfunktion där du kan söka på personens namn och bostadsort och på så sätt kan man hitta i stort sett vem som helst. Det har gjorts en bra film som på ett spännande sätt berättar hur det gick till när Zuckerberg kom på idén att starta Facebook och hur han sedan gjorde för att få igång sidan.