Praktiska appar

Internet erbjuder ett stort utbud av sociala nätverk, underhållning och mycket annat. På senare år har internet blivit en betydande del av den fysiska vardagen och det pratas sällan om internet och verklighet som två olika begrepp då de idag snarare är integrerade med varandra.

Likt internets enorma utbud finns även appar för alla möjliga behov och intressen. De flesta apparna på marknaden finns att hämta eller köpa för Android och iOS. Med stort utbud kommer stora möjligheter men det kan även vara lätt att fastna vid underhållande appar, när du som förälder eller student kanske egentligen behöver appar som hjälper dig i vardagen. Ingen fara, vi har listat några av de mest praktiska och användbara apparna.

Hitta information

Om du snabbt behöver ta reda på telefonnummer eller adresser har Hitta.se en app som snabbt hjälper dig. Liknande app kan du även hitta för Eniro.se som dessutom är något vassare på kartor och vägbeskrivningar.

Mejla

För dig som ständigt är på språng är det viktigt att du snabbt och smidigt kan läsa och skicka e-post. För de tre vanligaste e-postdomänerna Windows Live Hotmail, Gmail och Yahoo finns användbara appar som är mycket väl utvecklade.

Äta

Hos ICA hittar du flertalet appar för dig som behöver inspiration till matlagningen eller vill ha tips om hur du bäst grillar en viss typ av kött. Även snabbmatskedjor som exempelvis McDonalds har skapat en app så att du som kund kan hitta närmaste restaurang samt även få information om maten du äter i appen.

Träna

Runkeeper har skapat en app för dig som vill kunna hålla koll på din träning, hur långt du sprungit eller vilken sträcka du tog. Appen fungerar även utmärkt för dig som vill börja träna och behöver lite extra motivation.