Instagram

Något annat som är väldigt populärt är Instagram. Instagram lanserades år 2010 och växte snabbt till en av de allra mest populära mobilapplikationer i hela världen. Instagram har nämligen fokuserat på att låta användarna använda sin mobil och kommunicera med den. I takt med att allt fler köpte en egen smartphone ansåg man att det var en bra idé att skapa ett socialt bildnätverk.

När du har registrerat dig som användare på Instagram kan du väldigt enkelt ta en bild med din mobil, lägga på ett filter och sedan kan du direkt lägga upp denna bild på den mötesplats som du vill visa den på, till exempel tidigare nämnda Facebook, men det går även att lägga upp den direkt till andra sociala nätverk som Tumblr (www.tumblr.com) och Flickr (www.flickr.com).

Från början fanns Instagram endast för de som använde Apples mobiler och deras operativsystem iOS, men till slut blev appen så populär att man till slut valde att lansera den för Android också. En intressant fotnot är att Facebook köpte Instagram år 2012 för inte mindre än 1 miljard dollar, vilket får ses som en hyfsat bra prisstigning på endast 2 år.