Forum – valtider

Många gillar att diskutera, för vissa spelar det ingen roll om vad. Det är roligt och utvecklade att dela med sig av sina åsikter och argumentera emot när man inte håller med. Det kan dock bli lite livligt och härjat. Vissa vill bara bråka medan andra saknar egentliga argument till sina åsikter. Debattforum är en populär mötesplats för främlingar att diskutera världen i allmänhet.

Man behöver inte gillar någons åsikt, endast acceptera deras val att tala om det. Det finns en rad olika forum som inbjuder till diskussioner. Många är inriktade på en specifik sak: ett forum för beundrare av en film eller ett band, ett annat forum är inriktad på träning och välbefinnande medan vissa borde inte finnas men är svåra att stoppa såsom rasistiska- och pro-anorexiaforum. Ett tag var det mycket populärt att prata miljö och den globala uppvärmningen. Det tog låg tid för majoriteten att få ut sitt budskap och övertyga dem som inte vill se problemen. Sedan ville majoriteten prata om 99 procents befolkningens liv versus 1 procenten: hur 1 procent av världens befolkning bestämmer över de andra 99 procenten.

Och nuförtiden är så klart det amerikanska valet högt uppe på listan. Det är fortfarande tidigt på året men den 4 juni, på Amerikas nationaldag, kommer en ny president att bli vald och surret har redan börjat. Hos bettingbolagen kan du redan satsa på en vinnare. Valet ser ut att stå mellan Hillary Clinton, Marco Rubio och Jeb Bush. Clinton representerar demokraterna medan Rubio och Bush är republikaner. Och Hillary Clinton ser ut att vara favoriten.

Ett annat ämne som finns i många forum just nu är vårt eget, svenska val. Efter åtta år med Moderaterna ska vi välja igen. Vi håller alltid vårat val på hösten. Den 14:e september är det dags och vi ska se om exempelvis Sverigedemokraterna, som det skrivs så mycket om, kommer att få en sämre eller bättre position i regeringen. Samt så ska vi se om Sverige förblir blått, så klart. Som det ser ut i diskussioner hänger det mellan Socialdemokraterna och Moderaterna. Och enligt väljbarometern hos TNS Sifo leder Socialdemokraterna med lite över 10 % över Moderaterna.